fredag 8. januar 2010

Nemi går til helvete

Jeg har lest Nemi i alle år. En av de mest kjente og kanskje en stund for lenge siden en av de beste norske tegneseriene. Nå har det begynt å gå nedover, bratt nedover. Lise Myhre har tydeligvis gått helt tom for nye idéer, og samtlige av stripene den siste stunden har kun vært oppgulp i form av en tegnet situasjon som viser hvor rar Nemi er. "Oi oi oi, hahaha, hun Nemi sier jammen meg mye rart." og "TYPISK Nemi å gjøre det der! Stikk motsatt fra samfunnets normer, hohohaha". Det virker som om Lise Myhre håper og tror at leserne tenker sånn. De siste 5 dagers striper tar imidlertid kaka. Her har én og samme idé blitt resirkulert og skviset til det tragisk latterlige. Det hadde holdt med én, vært akseptabelt med 2 striper, men her er det FEM striper på rad som handler om at Nemi skal lage quiz og liksom har så innmari mye merkelig triviell kunnskap. Jeg ser for meg at Lise Myhre sitter med "1001 ting du aldri hadde trengt å vite", en bok hun fikk til jul når hun har laget disse stripene. Read it and weep.


Klikk på bildet så ser du skriften.

Hvis neste stripe fortsatt klamrer seg til denne oppskriften, hvor punchlinen igjen er en merkelig quizfakta, skal jeg slutte å lese Nemi. Don't quit your dayjob, Lise. Oops, you don't have one? På tide å finne en ekte jobb.

Dagens musikktips:
Robots In Disguise - Turn It Up YouTube. Hypem.com.

3 kommentarer:

  1. Word, mister! Kunne ikke sagt det bedre selv

    SvarSlett
  2. Det begynner jo å bli ganske trist lesning, ikkesant? En fordumming av hele serien... Tror Lise Myhre har for mye annet å holde på med i livet sitt om dagen og ser på Nemi som en jobb hun er nødt til å gjøre. Resultatet ser vi nå...

    SvarSlett
  3. Ja, eller så begynner hun å gå tom for ideer :/ Uansett så må hun enten finne på noe nytt å spice opp Nemi med, eller så må hun gi seg. Dette begynner å bli kjedelig, og de samme stripene kommer jo ofte om igjen flere ganger!

    SvarSlett

Har'u noe å si te meg?