fredag 6. november 2009

Slottsfjell 2010

Slottsfjellfestivalen har hvert år vært relativt tidlig ute med sitt første artistslipp og i år er ikke noe unntak. I dag tidlig ble de seks første artistene til en av norges beste musikkfestivaler sluppet.

Sivert Høyem
Jeg har faktisk ikke fått hørt så mye på soloplata til Sivert Høyem ennå, men det hadde jo vært rart om dette ikke skulle være like bra som det vi har fått servert fra Madrugada opp gjennom åra, så dette må jeg garantert sjekke ut snart.

Zeromancer
For de som har hørt om Seigmen bør ikke Zeromancer være et ukjent navn. Personlig er jeg ikke så veldig fan av sjangeren (industriell goth-rock?), men jeg har sett disse gutta live før, og det var en opplevelse jeg sent kommer til å glemme. Den gang var det riktignok i form av Seigmen, men jeg har på følelsen at Zeromancer kanskje passer enda bedre live.

Donkeyboy
Dette bandet er jo i vinden om dagen med minst én one-hit-wonder som gjør seg godt på radio hvertfall. På Øya i sommer gjorde de en jævlig kjedelig og dårlig konsert, men vi får håpe at det var fordi de er et relativt ferskt band og at de får øvet masse før Slottsfjellfestivalen neste sommer.

Enslaved
Ikke fan av norsk metal, men det sies at dette er norges beste metalband om dagen, så gled dere de som vil :p

Jaako & Jay (FIN)
Eneste ikke-norske band i dette første slippet. Aldri hørt om de i det hele tatt før og det er jo ganske spennende! Det skal visstnok være et folk-punk band og det kan bli fett hvis de minner noe om de første jeg tenker på da: Flogging Molly.

Mhoo
Disse fikk jeg første gang vite om da jeg sjekket ut neste års by:Larm program. Veit ikke om jeg spår dette jente-country-bandet noen lang fremtid, men de har kazoo da! Det er jo alltid gøy :p

En ting er sikkert, festivalen som holdes hvert år på Slottsfjellet i Tønsberg har for meg etterhvert blitt sommerens store høydepunkt, og dette sier jeg ikke bare av patriotisme som Tønsberg-gutt. Spesielt de siste årene har festivalen fått mye skryt fra både norske og utelandske musikkjournalister, artister og sikkert mange av dine venner. Det er ikke uten grunn at BigBang valgte å spille inn mesteparten av den kommende live-DVD'en sin på Slottsfjell 2009!

Her kan dere se en liten trailer til DVD'en.

Og hva passer vel da bedre som dagens musikktips enn BigBang - Isabel! Husk å skru opp lyden!
YouTube. Spotify.

3 kommentarer:

 1. Det blir konge. gleder meg som en unge, vors hos meg.

  SvarSlett
 2. SV, Fullstendig klar over det Mats! :) Har brukt samme bilde 2 ganger tidligere og har forklart hvorfor begge gangene. Glemte det bare nå.

  Jeg tegnet spørsmåltegnet rett vei, men så klarer jeg ikke snu bildet på pcn, så det ble speilvendt. Hvis du veit hvordan jeg kan fikse det på Mac hadde jeg vært evig takknemlig.

  SvarSlett
 3. Svarte på din blogg jeg, siden dette er helt urelevant for Slottsfjellfestivalen eller min blogg i det hele tatt...

  SvarSlett

Har'u noe å si te meg?