tirsdag 15. desember 2009

Juleferie og ekte biff

Veldig lenge siden forrige innlegg nå, det har rett og slett vært alt for mye pes og stress med eksamen i det siste. Jeg hadde siste hjemmeeksamen i helga, og etter 3 helvetesdøgn uten like med alt for lite søvn, alt for lite sunn mat og alt for mye Redbull kunne jeg endelig levere oppgaven i går, mandag formiddag. I dag har jeg vært på intervju til en ny stilling på jobben, og etter jeg kom hjem begynte det å gå opp for meg at jeg faktisk har juleferie! :D Resten av dagen har jeg egentlig vært i ren gledesrus!

Dette måtte såklart feires, så jeg tok med kona (les: samboer/fetter/kompis Fredrik) på juleshopping og restaurantbesøk! På tide å få kjøpt inn årets julegaver, så like greit å slå to fluer i en smekk liksom. Å kjøpe ting til andre er jo lettere sagt enn gjort, og det endte egentlig akkurat som jeg hadde fryktet: Fikk bare kjøpt en halv julegave og 2 ting til meg selv...


Har ikke turt å kjøpe dette før etter eksamensperioden, og det tror jeg var lurt


Har savnet en eggdeler på kjøkkenet i lengre tid nå!

Etter den mer eller mindre mislykka juleshoppinga dro vi på biffrestauranten Tranchér nederst på Grünerløkka! Har hatt lyst å dra hit alt for lenge og i dag passet det innmari bra. Både Fredrik og jeg er matvrak deluxe og hadde store forhåpninger til denne restauranten som har fått så mye skryt, og den skuffet faen meg ikke heller! Jeg skal ikke skryte på meg å ha spist veldig mye ute akkurat, men for what it's worth: dette må være en av mine aller beste restaurantopplevelser noensinne! På Tranchér har de bare én hovedrett: biff entrecôte. Og den har de peiling på. Fra hjemmesiden:

Kun det absolutt beste kjøttet fra de beste leverandører

Kjøttet modnes og mørnes til perfeksjon

Kjøttet renses nøyaktig og kun de beste delene anvendes

Kjøttet grilles på høy temperatur for den gode grillsmaken

Kjøttet helstekes på lav varme for maksimal saftighet

Kjøttet hviler etter steking for fløyelsmyk mørhet

Kjøttet trancheres umiddelbart før servering for den beste opplevelsen

Jeg tror servitøren (må ha vært den hyggeligste svensken i Oslo) sa at de brukte over 4 timer på å tilberede biffen, og det forundrer meg ikke, det var den saftigste, møreste, beste jeg noengang har smakt. Ved siden av kan man velge mellom en del forskjellig tilbehør, jeg valgte marinert sopp (jææææævlig god), løk og fløtegratinerte poteter og rødvinssky. Det virka som de hadde veldig peiling på rødvin der, men vi valgte øl istedet, San Miguel på kran er ikke akkurat å forakte. Etter å ha spist oss perfekt mette kjørte vi rett på med créme brûlée og kaffi. Prikken over i'en. Dette festmåltidet kostet oss tilsammen ikke mer enn 1000 kr inkludert generøst med tips! Gotta love Oslo Øst.


Dette bildet jeg fant på nettet er tatt om dagen og gir langtifra godt nok inntrykk av den hjemmekoselige, lune og varme atmosfæren på Tranchér om kvelden.

Dette må bli terningkast 6 fra meg, hit gleder jeg meg til å komme tilbake. Anbefales.

Siden jeg er i så godt humør i dag har jeg egentlig mest lyst til å dra ut og feste, men har fortsatt et heftig underskudd på søvn og kjenner at det hadde blitt overkill. Allikevel blir dagens musikktips en skikkelig festlåt. Mye kul disco-inspirert partymusikk om dagen forresten, inkludert denne. Nytes med høy lyd og masse bass.

Fake Blood - I Think I Like It YouTube. Hypem.com (finnes ikke på Spotify, nei...)

2 kommentarer:

Har'u noe å si te meg?