fredag 23. april 2010

R.I.P. Ludvigsen

Gustav Lorentzen a.k.a. Ludvigsen fra duoen Knutsen & Ludvigsen døde på onsdag etter å ha kreppa midt i et orienteringsløp. Sprøtt hvor kjapt ting kan skje, det ene øyeblikket løper du rundt i skogen som en frisk og sporty pensjonist, det neste øyeblikket er du død.Knutsen & Ludvigsen - Spøkelsestoget


Det er sikkert ikke bare meg som har vokst opp med Knutsen & Ludvigsen på kassett, jeg husker veldig godt at jeg hørte masse på dem. "Spøkelsestoget" er kanskje min favoritt, jeg husker faktisk at jeg synes den var skummel da jeg var liten, rimelig lol å høre på den nå, den er jo bare skikkelig funky :p "Juba-juba, juba-juba" haha.

Selv om det er tragisk at en gledesspreder som Ludvigsen dør brått og alt for tidlig (han var ikke mer enn 63 år) er det hvertfall en trøst at han har etterlatt seg en arv i form av musikken og bøkene hans. Han har etterlatt sitt fotspor i verden. Man kan vel egentlig ikke be om noe mer enn det her i livet, å bli husket for noe positivt etter sin tid.

Og hva har vi lært av dette? Lev livet som om hver dag var den siste. Lett å si, ikke like lett i praksis, men alle har hvertfall godt av å bli minnet på det, føler hvertfall at det får meg til se litt mindre bekymringsfullt på hverdagen. På mandag og tirsdag har jeg eksamen, og det stresser meg egentlig litt, men i helga skal jeg på tur med jobben og skal bare kose meg helt jævlig. Slappe av og ha det moro. Gleder meg!

Dagens musikktips blir en skikkelig feelgood elektrolåt:

80Kidz - Miss Mars Hypem. Spotify. YouTube.

2 kommentarer:

  1. Sov godt, Ludvigsen. Jeg digger'n. Vokste også opp med dem på kassett. Gode minner. =)

    SvarSlett
  2. Hvil i fred.. Men godt at vi kan ta lærdom av det, kos deg på tur!!! :)

    SvarSlett

Har'u noe å si te meg?