tirsdag 13. april 2010

GG Allin


GG Allin

Jeg så nettopp Hated, en dokumentarfilm om den smått legendariske punkrockeren GG Allin. Det var forresten en VHS-rip (!), det var første og siste gang jeg testet det tror jeg, men til tross for dårlig bilde- og lydkvalitet var filmen absolutt verdt å se. GG Allin er nemlig en mildt sagt fascinerende type.

Foreslår følgende bakgrunnsmusikk før du leser videre:
GG Allin - Expose Yourself To Kids


GG Allin ble født "Jesus Christ Allin" i 1956. Navnet sier egentlig nok om hva slags folk foreldrene hans var, nemlig fanatisk religiøse weirdos. Det sies at familien heller ikke hadde elektrisk strøm og innlagt vann i barndomshjemmet, så det er kanskje ikke urimelig å anta at alt ikke bare var fryd og gammen i barndommen til lille Jesus Christ Allin.

Ting ble litt bedre da foreldrene skiltes og mora tok med seg ungene og stakk. Hun byttet sønnens navn fra Jesus Christ til Kevin Michael, men siden broren alltid hadde uttalt Jesus som gee-gee, ble GG Allin navnet han kalte seg.

På skolen ble han mobbet, kanskje ikke så rart siden han bl.a. ofte gikk i dameklær, men etterhvert ble han også veldig interessert i musikk. I tenårene begynte han å spille i band, og jeg tipper det ikke tok lang tid før gutten fra den überkristne familien så slik ut:Det skjedde ikke så veldig mye spennende i GG's liv etter dette, før rundt siste halvdel av 80-tallet, da han etter å ha spilt i et utall ulike band, det ene mer ekstreme enn det andre, ble ganske kjent i punkrockmiljøet i USA. Han hadde bygget seg opp en status som den mest ekstreme punkrockeren i verden. Han begynte å banke opp publikum på konserter, kutte seg selv med barberblader og knuste flasker, slå seg selv til blods med never eller mikrofonen, drite og pisse på scenen, kaste nevnte ekskrementer på publikum og ALT annet han kunne komme på for å lage mest mulig kvalme og faenskap.


GG Allin som de fleste husker han så ut. Halvnaken og blodig.

GG Allin begynte å få en del oppmerksomhet fra både fans, media og politiet. Det hele utviklet seg til en slags anarkistisk sekt med GG Allin som lederen. På konserter, på radio og på tv-talkshow forkynnet GG den "frie livsstilen" han mente alle burde kopiere. Han reiste i flere år rundt i landet på turné, avbrytt bare de gangene han havnet i fengsel eller på sykehus.


Hvem vet hvorfor GG Allin var så fylt med hat, kanskje var det dårlig oppvekst, kanskje var det dop, kanskje var det bare det at han var kjent for å ha en JÆVLIG liten pikk?

Ting ble bare villere og villere, folk som kom på konsertene på begynnelsen av 90-tallet måtte nesten forberede seg på å bli forsøkt enten voldtatt eller banket opp. Allikevel hadde han ganske mange fans, det kom en del folk på alle konsertene. GG Allin forklarte i et intervju at hvis han ikke hadde oppført seg slik som han gjorde på konsertene ville han gått rundt og drept folk istedet. På denne tiden sendte han forresten ofte brev med den berømte amerikanske seriemorderen John Wayne Gacy. GG besøkte han også fengsel, hvor han satt inne på death row for å ha voldtatt og drept 33 gutter og menn, og så begravet de under huset sitt. Se skrekkfilmen Gacy for detaljer, den er basert på en sann historie.


Psychooo

Anyways, folk gikk nå bare rundt og ventet på hva som ville skje først, om GG drepte noen eller om noen drepte han. GG Allin hadde den siste tiden flere ganger sagt han skulle ta selvmord på scenen under en konsert, men han utsatte det et par ganger. Siste tidspunkt han lovet å ta selvmord var Halloween 1993, men det rakk ingen å finne ut, for i Juni det året døde han nemlig av en overdose heroin etter en konsert i New York.


GG Allin i kista, som de fant han død på hotellrommet.

Det var kanskje like greit av han døde mens han var på "toppen". I dag er han hvertfall en legende og et idol for mange av dagens rockestjerner, for eksempel Chad I. Ginsburg i CKY, et av mine rockeidoler. Det var på grunn av han jeg oppdaget GG Allin in the first place. I jackass/skate/prank-filmen CKY 4 fra 2002 drar nemlig Chad til GG Allins gravplass i New Hampshire for å drikke seg drita og urinere på graven hans. Sjekk det ut hvis du vil:


Dagens musikktips blir i motsetning til GG Allin's musikk noe som er digg å høre på:
Aloe Blacc - I Need A Dollar YouTube. Spotify. Hypem.

4 kommentarer:

  1. Ja, kjenner han. Haha... Sykeste ever. Diediedie!

    SvarSlett
  2. GG Allin, Rock n Roll til døden........

    SvarSlett
  3. Litt sent ute, meeeeeeeen. Thanx!! *dowloading as we speak*

    SvarSlett

Har'u noe å si te meg?