fredag 19. mars 2010

Vømmøl Spellmannslag

Æ kjem fra gravøl langt inni vegom
Skogsmester Dammen ha vørti dau
Han Lars og Gampen og æ mått hent'n
Han låg inni myrom feruten hau
Det va ein jerv ferstår du som ha ti'e
Og gniggi uttu alt som va i'e
Vi la kroppen neddi ein kasse
Men sjøle hauet ferstår du,
det fekk vi nu itj plass teVømmøl Spellmannslag er et nordtrøndersk vise- og folkrock band, ofte forbundet med sine sterkt venstreradikale tekster, skrevet at det lyriske geniet Hans Rotmo. Som oftest synger de heldigvis ikke om politikk, men om norske bondetradisjoner som felespelling, fyll og fest, slakting, hjemmebrent, snus og mye annet tull og tøys. Tro det eller ei, men dette bandet solgte godt over hundre tusen LP'er på 70-tallet.

Det som er så fint med Vømmøl er at musikken passer for både gammel og ung, til hverdags og til fest. Melodiene er fine å høre på, og tekstene er morsomme. Jeg har vært så heldig å vokse opp med Vømmøl, men for de av dere uten foreldre med peil på musikk så vil jeg oppfordre til å sette på Vømmøl på vorspiel nå i helga (Vømmøl på Spotify).

Noen er kanskje litt snevrere i musikksmaken, så de får nøye seg med dagens musikktips som er den strake motsetning av Vømmøl, prøver jo tross alt å ha litt variasjon her på bloggen. Dette er en jævlig groovy remix av en fra før av legendarisk funky låt:

Fatboy Slim - Weapon Of Choice (Lazy Rich Remix)
Hypem.com

1 kommentar:

  1. Det er INGEN tvil om at Vømmøl duger på party! Kimser ikke av Mr. Slim heller lism....

    SvarSlett

Har'u noe å si te meg?